Se och göra

Getåravinen med Korpklint 4-8 km

Aktuellt
Naturreservatet innehåller områden med döda granar. Områdets friluftsanläggningar håller på att utredas för att kartlägga risker och åtgärder i områden döda träd. Läs mer om riskerna och kommunens arbete genom länken nedan.

https://norrkoping.se/se-och-gora/friluftsomraden/risker-langs-vandringsleder-med-doda-granar

Leden börjar vid Getåravinens naturreservats parkeringsplats. Följ därefter den orangea markeringen in i reservatet. Leden följer den slingrande bäcken. Stigarna är breda och lättvandrade och passar bra för barnfamiljer med barn som vill leka i bäcken eller dess närhet. På båda sidor om bäcken höjer sig landskapet och träden ger en skön skugga på vandringen. Att gå i ravinen ger en känsla av att vara i djungeln. 

Följ leden vidare norr ut. Till slut kommer leden fram till en grusväg. Tag vänster och följ grusvägen. Nu börjar vandringen mot Korpklint med en fantastisk utsikt som belöning.  Vill du INTE gå till Korpklint, tar du istället höger på grusvägen och följer de orangea markeringarna för fortsatt vandring i Getåravinens naturreservat.

För den som vill gå till Korpklint följer leden grusvägen som går under motorvägen (E4). Fortsätt ca 500 meter till på grusvägen. Tag höger in i skogen vid skylten som visar mot Korpklint och Hjälmarsösjö. Här övergår leden i stig och smal skogsväg. Stigen lutar svagt uppåt och naturen runt omkring är tallskog med högt bråbärsris.

Följ de orangea ledmarkeringarna och tillslut är du framme vid Korpklint och strålande utsikt över Bråviken och Norrköping. Slå dig ner på klipporna och njut av utsikten. Observera att denna plats INTE är barnvänlig, då det inte finns några räcken och det är branta stup.

Efter att ha njutit klart av utsikten är det samma väg tillbaka tills efter passage under motorvägen. Ca 250 meter efter motorvägen går vandringsleden in till vänster. Följ oreanga pilar. Efter några hundra meter går leden tillbaka till bäcken och det är samma stig tillbaka till startplatsen vid Getåravinens naturreservats parkering.  

Kontaktinformation


60181 Norrköping
Kontaktperson: Axel Karlsson
Telefon: 011-151843

E-post: per-axel.karlsson@norrkopin...
Hemsida: https://www.ostgotaleden.se...

Hitta hit

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

Vandringsleden ligger i närheten av Norrköping. Kör på E4 till trafikplats 125. Tag av mot väg 899 och följ skyltning mot Getå. Efter ca 7 km tag vänster vid skyltar där det står Getå Turisthotell. Vägen går under järnvägen. Precis efter järnvägen tag vänster. Här är parkeringen till Getåravinens naturreservat.